In mijn werk als zelfstandig zorgprofessional zie ik hoe het er in veel gezinnen aan toe gaat. Ik zie hoe ouders ‘zoekende’ zijn naar een ‘juiste’ manier van begeleiding van hun kostbare kroost. Soms is er na de eerste kraamweek nog veel behoefte aan (tijdelijke)  ondersteuning. Dit kan te maken hebben met diverse problematiek. Denk aan het ontbreken van een sociaal netwerk, psychische problemen, verslaving, kind factoren e.a. Hulp hierbij biedt een gezin zorg op maat, waarin naar gelang de ondersteuningsvraag van het gezin gekeken wordt naar het aantal uur per dag en de periode. De gemeenten financieren het product.

Ieder mens is uniek, ook baby’s. Allemaal ‘vertellen’ ze hun verhaal, een eigen verhaal….Dat verhaal te horen en daar naar te handelen, kan ik je leren. Wanneer het bovenstaande je aanspreekt, neem dan contact met me op. Ik luister graag met je mee!

Dat is nog maar het begin van de reis die opvoeden heet. In mijn werk zie ik hoe ouders soms ten einde raad zijn waar het gaat over het verbinden en in relatie te zijn met hun kinderen. Problemen met slapen, eten, school en veel andere  ‘ongemakken’ geven soms verwarring en zijn een aanslag op je zelfvertrouwen of je het als ouder wel goed doet ?

Omgaan met kinderen en het ouderschap is echt een hele complexe weg waarin je jezelf steeds weer tegenkomt. Daar hebben we van tevoren vaak geen idee van. Wie ben je als man/vrouw, vader/moeder en/of als partner ? Hoe draag je zorg voor al die kanten van jezelf?

Wat ik voor ouders wens is minder stress, meer ontspanning en durven stralen wat ongetwijfeld een positief effect heeft op de relatie met je kind. Wil je dat ik eens met je meekijk?

sidebar