Laat je niet van de wijs brengen!!

Wanneer je kindje nog maar een paar weken oud is, kan het zijn dat je verwachtingen toch niet helemaal uitgekomen zijn. Je bent vermoeid door de nachtvoedingen en veel belangstelling voor je kind is superleuk maar het kost je ook veel energie. Energie die je niet hebt omdat je nog herstellende bent van 9 maanden zwangerschap en misschien wel een bevalling die zwaarder was dan je had verwacht.

In de eerste week was je kindje nog heel erg rustig. Hij/zij sliep nog veel om alle indrukken van de geboorte te verwerken. Nadat de voeding goed op gang is gekomen, is je kindje toch meer gaan huilen. Soms wordt je overmand door onzekerheid. Vragen als ‘doe ik het wel goed?”, schieten vaak door je hoofd.

Ook ik was vroeger zo’n moeder, ik had mijn handen vol met de verzorging van mijn eerste kind. Wat een toestand het gevoel te ervaren dat je zo geleefd wordt door mijn allerliefste kleine hummel. Dat had niemand mij verteld, dat het zo’n impact zou hebben. Natuurlijk je leven zou veranderen, logisch, maar het gevoel van jezelf te verliezen…..dat kon toch niet de bedoeling zijn ?

En natuurlijk waren er fijne dagen…..tussen de dagen dat er veel gehuild werd. Medisch gezien was er niks aan de hand en toch was er dat knagende gevoel van ‘niet pluis’ met dit mannetje.

Niemand vertelde mij dat een ingeleide bevalling een ónnatuurlijk proces is voor een baby. Niet zelf het moment van geboren worden mogen bepalen maar onder invloed van medicatie geforceerd ter wereld komen, kan nooit de bedoeling zijn.

Tot voor kort werd gedacht dat baby’s geen bewustzijn hadden. Er geen spanning en emotie ervaren kan worden. Hun zintuigen zijn bij de geboorte al goed ontwikkeld en ook hun geheugen functioneert al redelijk goed. Dat betekent dat de ervaring van een minder prettige bevalling in hun lijfje opgeslagen wordt. De spanning daarvan willen ze kwijt, onbewust.

Jouw ‘niet pluis’ gevoel heeft heel goed aangegeven dat er meer aan de hand is wat de onrust van jouw kindje laat zien.

Laat je niet van de wijs brengen en blijf trouw aan wat je ziet en voelt !

Neem je kindje lekker bij je, dragen kan als je dat fijn vindt en neem zijn onrust serieus. Jouw relaxte houding zal hem kalmeren.

Posted in Moeder zijn | Reacties uitgeschakeld voor Laat je niet van de wijs brengen

Comments are closed.