[col3Er zijn vele vormen van verlies. Naast overlijden mag je ook denken aan verlies van dromen en verwachtingen bij kinderloosheid, of na  een miskraam bijvoorbeeld. Ook het verlies van gezondheid, na een scheiding of bij ziekte zijn vormen van verlies. Dit kan soms nog na jaren een rol spelen. Rouwbegeleiding is een proces waarin je met hulp en ondersteuning de gelegenheid wordt geboden om je verlieservaring op een goede manier af te ronden. Ik loop een poosje met je mee, je hoeft het even niet alleen te doen.  Het delen van ervaringen, gedachten en gevoelens, maakt dat je het verlies samen draagt waardoor het als lichter ervaren kan worden.
Het verwerken van een verlies kost veel tijd, energie en aandacht. Je kunt last hebben van intense, verwarrende en soms tegenstrijdige gevoelens. Niet alleen verdriet, angst, hulpeloosheid en wanhoop, maar ook boosheid, agressie, teleurstelling en schuldgevoelens kunnen voorkomen.
Er kunnen lichamelijke klachten ontstaan, problemen met dagelijks functioneren of twijfels aan de zin van het bestaan.[/col3_2]

rouw